background image

Dik van Dieren en zo

De eerste 11 zaken

1

Silvester

Gerard Leever

Gerard Leever

Stripschapprijs PrijzenGerard

Vorige pagina

Volgend item

Stripreeks:

Titel:

Deel:

Uitgeverij:

Tekenaar:

Schrijver:

Als Gerard Leever op zou houden met het tekenen van strips zou de helft van het aantal Nederlandse jeugdstrips verdwijnen.

Dik van Dieren en zo is een strip die hij een aantal jaren geleden heeft gemaakt voor het Belgische blad Suske en Wiske weekblad (toen die nog werk van buitenlanders kochten).

De nominatie is net zozeer voor Oktoknopie deel 2, waarbij aangetekend moet worden dat door problemen in de stripdistributiewereld beide albums vrij slecht te verkrijgen zijn buiten de stripspeciaalzaken.

Naast Dik van Dieren en zo waren genomineerd:


The Girl is Mine! (deel 1) door Mars Gremmen

De grappigste avonturen van Donald Duck (deel 4) door Jan Kruse, Frank Jonker, Mau Heymans, Kirsten de Graaff en Bas Heymans


-

-

Het juryrapport luidde:

Uit het commissierapport:

De winnaar is het eerste deel van een nieuwe serie, die achteraf helemaal niet zo’n nieuwe serie blijkt te zijn.

Oktoknopie-tekenaar Gerard Leever maakte deze reeks grappige korte verhalen een paar jaar geleden voor de Robbedoes, maar ze hebben nog niets van hun aanstekelijke grappigheid verloren.

De laatste jaren tekent Gerard voornamelijk gag-strips en dat is jammer, want in Dik van Dieren bewijst hij dat hij ook erg goed om kan gaan met iets langere verhaaltjes en daar zelf blijkbaar net zoveel lol aan beleeft als zijn lezertjes.

Vandaar dat de prijs gaat naar Dik van Dieren!