background image

Dik van Dieren en zo

Het einde van de wereld & andere zaken

2

Strip2000

Gerard Leever

Gerard Leever

Stripreeks:

Titel:

Deel:

Uitgeverij:

Tekenaar:

Schrijver:

Uit het commissierapport:

In de categorie Nederlandstalige stripboeken voor de jeugd zijn drie gelijkwaardige titels genomineerd. Waarbij de commissie graag wil herhalen dat alle genomineerde albums in alle categorieën het waard zijn om blind in huis te halen.

Ze vertegenwoordigen het beste van hun genre dat het afgelopen jaar is gemaakt.

Billy Bob van Nix is een vrolijk album, waarin de auteur zijn absurde Vlaamse gevoel voor humor net voldoende terug heeft gedraaid om het ook voor kinderen toegankelijk te maken. Anders dan anders en daarom extra smakelijk.

Dik van Dieren van Gerard Leever won al eerder een penning. Dankzij Uitgeverij Strip2000 is nu ook de rest van zijn korte komische verhalen beschikbaar. Gerard Leever weet in al zijn series als geen andere Nederlandse auteur de juiste toon te raken voor de jeugd.

Maar de prijs gaat dit jaar naar twee auteurs die meer doen dan alleen vermaken. Met hun serie Kijk en Lees geven zij kinderen die achterblijven in de AVI leesmethode een mogelijkheid om te blijven lezen zonder zich te vervelen met saaie boekjes op het laagste niveau. Bovendien hebben ze de serie ook nog eens zelf uitgegeven! De commissie is blij dat deze prijs tegenwoordig in maart wordt uitgereikt, want dat betekent dat hij op tijd komt om scholen en ouders ertoe aan te zetten om deze boekjes na de zomer in ieder klaslokaal beschikbaar te maken. Doe het niet voor de auteurs, maar doe het voor de kinderen.”

De Stripschappenning voor Album van het jaar 2012 in de Categorie Nederlands Jeugd gaat naar Joep en Kik van Michiel van de Vijver en Gerben Valkema.

Billy Bob: geschreven en getekend door Nix en uitgegeven door Blloan

Dik van Dieren en zo deel 2: Het einde van de wereld & andere zaken: geschreven en getekend door Gerard Leever en uitgegeven door Strip2000

Joep (3 delen) en Kik (3 delen): geschreven en getekend door Michiel van de Vijver (Joep) en Gerben Valkema (Kik) en uitgegeven door Plan A

-

-


-

In de categorie Jeugd zijn genomineerd:

JeugdAlbum 2013 PrijzenGerard

Vorige pagina

Volgend item